Hakkında

Serkan Gencel Hakkında
 
·        Lise eğitimini Çorlu Ticaret Borsası Süper Lisesi’nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde üniversite eğitimi aldı.

·         2001 yılında bilgisayar ile tanışarak, 2002 yılında MS-DOS tabanlı ilk bilgisayar yazılımını geliştirdi. 2003 yılında ise bugünkü yazılımlarının ana konusu olan web programcılığı için, HTML tabanlı çalışmalar yaptı ve bunun ardından dinamik programlama dillerini içeren yazılımlar(SupportSE, EncryptionSE, ProperSE, RemoteSE, TradeSE) geliştirdi.

·         2004 yılında Türkiye’nin ilk internet ve teknoloji programı olan ve her hafta TRT 2’de teknoloji meraklılarıyla buluşan Internet TV adlı teknoloji programına, TRT yetkililerinin isteği üzerine özel olarak hazırlamış olduğu “Interaktif Internet TV” adlı yazılımı oluşturdu ve program yetkililerince canlı yayında tanıtılarak seyircilerin beğenisine sunuldu. http://www.serkangencel.com/page/basindan.aspx

·         2005 yılında, Sabancı Üniversitesi’nde düzenlenen ve Microsoft-Akbank-Sabancı Üniversitesi tarafından her sene geleneksel olarak gerçekleştirilen, liselerarası Bilişim Teknolojileri Olimpiyatları(Bitek-O) yarışmasında, Web Programlama dalında 1.100 proje içerisinden hazırlamış olduğu paket e-ticaret yazılım projesi(Sekolay Shopping Cart) ile Türkiye üçüncülüğü derecesini ve ödülünü Microsoft Türkiye Eğitim Müdürü Şeniz Ciritçi’den aldı. Derece getiren bu proje aynı zamanda Türkiye’nin ilk e-ticaret paket yazılımlarından birisi olmakta ve şu an e-ticaret sektöründe önemli bir konuma gelmiş e-ticaret sağlayıcıları için Arge faaliyetlerinde öncülük etmiş ve sanal mağazalarda standart haline gelmiş birçok alanda, kullanıcılara ilk deneyimlerini yaşatmıştır.

·         Yarışmanın ardından Sekolay Shopping Cart web yazılımı, dönemin bir çok tanınmış sanal mağaza(Telemarket, ASUS Türkiye, Kont Bilişim) alt yapısında beğeniyle kullanıldı.

·         Yaptığı çalışmalar 2005 senesinde Akşam gazetesi ekonomi sayfasında “Geleceğin Bill Gatesleri” başlığıyla sunuldu. http://www.serkangencel.com/page/basindan.aspx  

·         2005 yılında 4 ortaklı “Spektra Bilişim Teknolojileri Ltd. Şti.” isili şirketin kurucu ortağı olarak, web tasarım ve barındırma hizmeti sunmaya başladı ve 18 yaşında kurduğu, şirket Akşam Gazetesi’nin Cumartesi ekinde “Üniversiteli Patronlar” başlığıyla ilk sayfadan yayınlandı.  http://www.serkangencel.com/page/basindan.aspx

·         2006 senesinde, bir önceki yıl katıldığı Bitek-O adlı yarışmaya tekrar katılarak, 1.318 proje arasından Türkiye ikinciliği başarısını elde etti ve ödülünü Microsoft Türkiye genel müdürü Çağlayan Arkan’dan aldı. Schoolse adlı e-okul dönüşüm portalı, yarışmanın tamamlanmasıyla birlikte, ücretsiz olarak Türkiye’de ki okulların kullanımına sunulmuş ve ilk 3 ay içerisinde 1000 den fazla İlköğretim ve Lise düzeyinde okul, resmi web sitesinin hazırlanmasında Schoolse E-Okul yazılımını tercih etmiştir.

·         Yarışmada aldığı dereceden dolayı, 2006 Ocak ayında TİM Maslak’ta düzenlenen, “Bill Gates Türkiye Buluşması” konferansına davet edilen 500 kişiden biri olmuştur.

·         2006 yılında geliştirmiş olduğu EncryptionSE adlı GPL lisanslı sunucu taraflı çalışan algoritma sistemi, dünyanın önde gelen network analiz yazılımlarından Wireshark tarafından “algoritma standartları” arasında yer alarak kullanılmaya başlandı. http://www.wireshark.org/docs/dfref/h/h245.html

·         2007 yılında Spektra Bilişim Ltd. Şti.’nden ayrılarak, zaman içerisinde e-ticaret sektörüne bir çok ilki kazandıracak olan Sekolay Bilişim Teknoloji’in temellerini attı.

·         Sekolay Shopping Cart adlı e-ticaret yazılımını 4 ay süren geliştirme sürecinin ardından Tradese markasıyla, e-ticaret yapmak isteyen KOBİ lerin kullanımına sunarak satış faaliyetlerine başladı.

·         İlk 3 ay içerisinde 40 civarı müşteriye hizmet veren firma, 1. Senenin sonunda 140, 2. senenin sonunda 220, 3. sene 290 ve 4. Seneye gelindiğinde ise 400 civarı KOBİ’ye hizmet veren Türkiye’nin en önemli e-ticaret altyapı sağlayıcısı konumuna geldi.

·         2008 yılında yaptığı e-ticaret çalışmaları, ulusal çapta yayın yapan günlük ekonomi gazetesi Küresel Ana Haber Gazetesinde “Sekolay Her Firmaya Bir Mağaza Açıyor” başlığı ile 31 Ocak’ta yayınlandı. http://www.serkangencel.com/page/basindan.aspx

·         2009 senesinde müşteri sitelerine ait verilerden elde edilen raporun sekolay.net’te yayınlanmasıyla birlikte bir çok mecrada kaynak gösterilerek kullanıldı. Türkiye’deki e-ticarete ait istatistiksel verilere içeren bu rapor aynı sene içerisinde BKM(Bankalar arası Kart Merkezi) tarafından “Türkiye’de ki E-ticaret Rakamları” raporunda kullanıldı.

·         Genç yaşta yaptığı girişimler Capital dergisine konu oldu ve Eylül 2009 tarihinde “15’inde Şirket Kurdu” başlığı altında yer verildi. http://www.serkangencel.com/page/basindan.aspx
·         Sunmuş olduğu e-ticaret alt yapısı, KOBİ ölçekli firmaların yanında Türkiye’nin sektörlerinde tanınan birçok lider markasının(Orjin Krem, Ford, Mirliva, Sabuncakis, Ramle, Evdiz Avm, Little Hands, Chicco) e-ticaret çözümünde kullanıldı.

·         9 Nisan 2011’de e-ticaret projesi için yaptığı geliştirmeler esnasında bulduğu ve bugüne kadar bulunan en büyük kritik bir Facebook açığını ulusal basına bildirilmesiyle, aynı gün içerisinde Türkiye’de ki tüm gazete-televizyon ve internet haber sitelerinde son dakika ve manşet haber olarak yayınlandı. http://www.serkangencel.com/page/basindan.aspx  

·         Ses getiren bu haberin 2 gün sonrasında, Facebook sözcüsü bilişim teknoloji alanında global ölçekli en büyük haber sitesi CNET’e(news.com) açığı doğrulayan resmi bir açıklamada bulunarak, Serkan Gencel’e ait mesajlarını site üzerinden tüm dünyadaki facebook kullanıcılarına iletti. http://www.serkangencel.com/page/basindan.aspx

·         Mayıs 2011’de 3,5 senedir kurucusu olduğu ve 2007 senesinden bu yana 700 üzeri sanal mağaza işletmesine e-ticaret alt yapı hizmeti veren Sekolay Bilişim’i Türkiye’nin önde gelen e-ticaret altyapı sağlayıcılarından Platinmarket’e satışını gerçekleştirdi.
 
·         Kişisel blog sayfası serkangencel.com’da e-ticaret, sosyal medya, girişimcilik ve yazılım konularında deneyimlerini içeren yazılar yayınlamaktadır.
·         2013 yılında, yapımı 17 ay süren fealife.com isimli sosyal ağ sitesini kullanıma açmıştır.
·         2013-2014 yılları arasında Hürriyet Gazetesi'nde ve Bumerang(Boomads) projelerinde kıdemli yazılım uzmanı görev yapmıştır.
·         Kariyerine 2014 Kasım ayından bu yana Natro(Çizgi Telekomünikasyon A.Ş)'da Ürün Yönetmeni olarak devam etmektedir.

Merhaba
Türkiye'de e-ticaretin gelişmesine ve 700'den fazla sanal mağazaya alt yapı hizmeti sunarken edindiğim tecrübeleri paylaştığım kişisel blogumu keyifle okumanızı umuyorum.